6 makkelijke tips om snel af te vallen!

Deze zes simpele tips helpen bij het verliezen van gewicht. Je hoeft slechts kleine veranderingen aan te brengen in je dagelijkse leven om grote resultaten te zien! Lees deze tips goed door en breng ze meteen in de praktijk! Je zult zien dat je op korte termijn goede resultaten kunt behalen.

1. Houd een eetdagboek bij
Al vele onderzoeken hebben aangetoond dat het bijhouden van een eetdagboek een positieve bijdrage levert aan het verliezen van gewicht. Het is daarbij van belang om ook de kleine dingen bij te houden. Een lepel olie bevat namelijk al gemakkelijk meer dan 100 calorieën. Door een eetdagboek bij te houden word je je bewust hoeveel je gedurende de dag eigenlijk eet. Vaak eet je ongemerkt al snel te veel. Bovendien helpt een eetdagboek bij het maken van de juiste keuzes. Na verloop van tijd weet je namelijk precies in welke tussendoortjes en gerechten minder calorieën zitten.

2. Beweeg
Maak er een gewoonte van om elke dag een halfuur eerder op te staan om te sporten. Of ga dagelijks tijdens de lunchpauze een halfuur wandelen, doe de boodschappen lopend of op de fiets of ga direct vanuit je werk door naar de sportschool. Waar een wil is, is een weg. En wanneer je eenmaal bent begonnen met sporten is het gemakkelijker vol te houden. Zet dus gewoon die eerste stap en ga ervoor!

3. Zorg voor voldoende gezonde producten!
Wanneer je boodschappen doet, is het belangrijk om niet te veel te kopen. Sla de ongezonde dingen ook over in de supermarkt. Het is helemaal niet erg om zo nu en dan eens iets lekkers te kopen, maar koop dan een portieverpakking. Want als iets in huis is, dan wordt het ook opgegeten. Vaak wordt de smoes gebruikt om eten te kopen voor gasten, kinderen of de partner. In de praktijk ben jij toch degene die het op eet, koop het dus gewoon niet. Of koop alleen dingen waarvan je weet dat jij ze niet zo lekker vindt en je huisgenoten wel.

4. Slaap meer. 1 uur slaaptekort per dag is 7 kilo extra per jaar
Slaap is belangrijk, heel belangrijk. Veel onderzoeken hebben uitgewezen dat mensen die te veel of te weinig slapen vaak een hogere BMI hebben. Dat komt enerzijds doordat personen die te weinig of te veel slapen meer trek hebben gedurende de dag en vooral ook ongezondere dingen willen eten. Het lichaam probeert het energietekort te compenseren met een vraag naar snelle suikers. Het is erg moeilijk om daar weerstand tegen te bieden. Dus tenzij je een enorme discipline hebt zal je meer eten gedurende de dag en dus aankomen. Doordat je constant honger hebt kun je bovendien humeurig worden. Dit heeft weer effect op je sociale functioneren. Uiteindelijk kan je door slaaptekort een flinke depressie krijgen.

5. Waarom wil je afvallen?
Zet je doelen en je motivatie op een rij. Boek een vakantie voor over een paar maanden als dat je motiveert! Zorg ervoor dat je doelen duidelijk zijn en zorg ervoor dat je weet waarvoor je het doet. Stel jezelf voor hoe je je zou voelen wanneer je je doel zou hebben bereikt. Wanneer je een zwam moment hebt of het even niet meer weet is het belangrijk om dit voor ogen te kunnen halen. Neem dus je tijd om hierover na te denken.

6. Eet alleen nog maar aan tafel
Een hele efficiënte werkende tip is om alleen nog maar aan tafel te eten. Dus niet meer onderweg, niet meer voor de televisie, niet meer in de auto, maar alleen nog aan een eettafel. Ook wanneer je een stuk fruit eet is het goed om aan tafel plaats te nemen en deze met je volle aandacht erbij op te eten. Met deze gewoonte leer je jezelf namelijk gezonde eetgewoonten aan. Zo voorkom je bijvoorbeeld ook dat je gedachteloos te veel eet, bijvoorbeeld tijdens het tv-kijken.