Boekweit is gezond, goedkoop en glutenvrij!

Boekweit is geen graan, maar een vrucht van een plant. Boekweit lijkt wel op graankorrels waardoor het als een ideale vervanging kan dienen. Zo kan het vermalen worden tot meel en als vervanging dienen. Het kom van oorsprong uit China maar wordt tegenwoordig in Nederland verbouwd. De vrucht is rijk aan verschillende vitamines en mineralen en is daardoor heel gezond voor de gezondheid.

Gezondheidsvoordelen
1. Voorkomt een hoge bloeddruk.
2. Regulering van het bloedsuikerniveau.
3. Boekweit bevat geen gluten.
4. Goede bron van plantaardig eiwit.
5. Vermindering van de kans op hart- en vaatziekten.
6. Boekweit bevat alle acht aminozuren.
7. Positief effect op het cholesterolgehalte.
8. Boekweit bevat collageen, welke de huid gezond houdt.
9. Bevat relatief veel vitamines en mineralen.
10. Boekweit bevat veel vezels en eiwitten.

Daarnaast is boekweit ook nog eens goedkoop, makkelijk verkrijgbaar en gemakkelijk in voeding te verwerken.

Voedingswaarde boekweit
Boekweit bevat per 100 gram 357 calorieën. Er zitten 5,7 gram vezels in en 8 gram eiwit. Daarnaast bevat boekweit slechts 2 gram vet, waarvan 0,4 gram onverzadigd. Boekweit bestaat voor het grootste gedeelte uit koolhydraten, namelijk voor 74%. Wat boekweit zo gezond maakt is de grote hoeveelheid aan vitamines en mineralen.