Houd een eetdagboek bij!

De meest simpele en misschien ook wel best werkende tip om af te vallen is de volgende: houdt een eetdagboek bij. Ongemerkt krijg je namelijk veel calorieën binnen. Probeer het maar eens voor een aantal dagen. Bereken hoeveel calorieën je precies nodig hebt, en houdt vervolgens een eetdagboek bij.

Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een smartphone. Daarmee kan je gemakkelijk een eetdagboek bijhouden. Met de huidige apps op de markt is het gelukkig heel erg makkelijk om een eetdagboek bij te houden.

Heb je geen telefoon bij de hand, dan kun je een klein notitieblokje bij je dragen waarop je kan opschrijven wat je eet. Het is belangrijk om daadwerkelijk alles op te schrijven, snoepen gaat namelijk snel en het is zo weer vergeten. Wist je bijvoorbeeld dat in een simpele bonbon zo al 100 calorieën zitten! 5 stuks en je bent al op een kwart van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calorieën!

Het is daarbij ook belangrijk om de hoeveelheid goed in de gaten te houden. Probeer dus ook zo nu en dan je eten af te wegen. Dat hoeft natuurlijk niet elke dag, maar het kan bijdragen aan de bewustwording van wat je nu eigenlijk allemaal eet op een dag.

Je zal waarschijnlijk schrikken van de hoeveelheid calorieën die er in de voeding zit en hoeveel je eigenlijk elke dag eet.