Notenpasta’s zijn gezond en helpen bij het afvallen!

AmandelpastaCashewnotenpasta, amandelpasta of hazelnotenpasta, er zijn talloze notenpasta’s die allemaal als ideaal beleg voor op brood kunnen dienen. Goed vullend en vol met goede vetten. Pindakaas valt hier natuurlijk ook onder al is de pinda officieel geen noot maar een peulvrucht. De notenpasta’s bevatten meer calorieën dan menig ander beleg maar dit betekend niet dat zij niet passen binnen een dieet. Door de grote hoeveelheid, vezels, onverzadigde vetzuren en eiwitten behoud men lang een vol gevoel waardoor men uiteindelijk minder calorieën consumeert.

Naast het gebruik van de notenpasta als beleg op brood, roggebrood, rijstcracker of beschuit is het ook een smaakmaker bij salades. Vooral amandelpasta met zijn zoete smaak en smeuïge consistentie is hier uitermate geschikt voor.

Waar bij pindakaas vaak conserveringsmiddelen worden toegevoegd bestaan de notenpasta’s uit de natuurwinkels voornamelijk uit pure noten en zeezout. Deze notenpasta’s hebben dus dezelfde voordelen als pure noten. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die dagelijks een handje noten eten, gemakkelijker en sneller afvallen. Dit effect is toe te schrijven aan de grote hoeveelheid vezels en eiwitten in noten. Deze zorgen voor een vol gevoel waardoor men andere dingen laat staan. Feit blijft daarnaast uiteraard wel dat noten veel calorieën bevatten en dat je er dus zeker niet te veel van moet eten. Ook het eten van 2 handjes noten per week heeft als een positief effect op het gewicht.