Hoe krijg ik slanke benen?

Natuurlijk zorgt een goed dieet en een gevarieerde voeding voor een slank lichaam. Daarnaast zijn er ook talloze oefeningen die ervoor kunnen zorgen dat rokjes weer gedragen kunnen worden. Een afwisseling tussen krachtoefeningen en cardio zorgt voor prachtige slanke benen. Met alleen een streng dieet komt men er niet, pas met sport komt men er echt strak uit te zien!

Krachtoefeningen
De meeste krachttrainingen die goed zijn voor de benen zijn ook goed voor de billen. Het langzaam doen van de oefeningen versterkt het effect. Op deze manier worden de spieren veel zwaarder belast waardoor er sneller spiermassa wordt gekweekt. Zwaardere gewichten werken beter dan lichtere gewichten om dezelfde reden. Men hoeft niet bang te zijn dat men er uit gaat zien als een bodybuilder, daar moet veel zwaarder voor worden getraind en een specifiek voedingsschema voor worden gevolgd.

Goede oefeningen zijn bijvoorbeeld de squat, waarbij men de benen ongeveer op schouderbreedte zet en diep door de knieën heen buigt. Hoe diep is afhankelijk van hoe zwaar men de oefening wil. Een ander voorbeeld is het uitstappen waarbij je een stap naar voren doet met 1 been terwijl het andere been op de plaats blijft. Zorg ervoor dat u de grond net niet raakt met uw achterste knie. Ook traplopen en touwtje springen hebben een snel en duidelijk zichtbaar effect op de bovenbenen. Eigenlijk is elke oefening waarbij u voelt dat de beenspieren zich aanspannen een goede oefening. Het is verstandig om niet altijd dezelfde oefeningen te doen, ook afwisseling is een manier om slanke benen te krijgen. Doe dezelfde oefening niet langer dan 6 weken achter elkaar, verander dan de work-out, zodat het lichaam niet aan de beweging went.

Cardiotraining
Hardlopen, wandelen en fietsen zijn ideale sporten waarbij de spieren in de benen gebruikt worden. Ook pilates, yoga of dansen kunnen wonderen doen voor de benen.

Voeding
Ook het drinken van water is belangrijk. Door voldoende vocht worden de afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd. Hierdoor kan de cellulite verminderen.