Hoe kun je avocado het beste bewaren?

Avocado'sAvocado is erg gezond. Helaas is een welbekend probleem dat de avocado nog niet rijp genoeg is. Dit kun je merken aan dat de avocado nog erg hard aanvoelt. Een avocado is maar een zeer korte tijd goed en lekker om te eten. Dit kun je onder meer testen door het bovenste stukje er af te halen. Je hoort dan een groene binnenkant te zien. Daarnaast hoort de avocado redelijk zacht aan te voelen maar niet te zacht. De avocado hoort een mooie groene kleur te hebben. Wanneer deze bruin of zwart kleurt dan is deze niet meer goed. Maar hoe bewaar je de avocado het beste?

De avocado kun je het beste bewaren op een donkere koele plek maar niet in de koelkast. Gewoon op het aanrecht bijvoorbeeld. Zodra deze rijp is kun je deze natuurlijk het beste nog dezelfde dag eten. Maar soms lukt dat nu eenmaal niet. Dan kun je de avocado het beste zo snel mogelijk in de koelkast zetten. Gebruik je maar de halve avocado? Dan kun je het deel dat over is besprenkelen met een beetje citroensap en in de koelkast bewaren. De avocado blijft dan langer goed. Nog beter is natuurlijk invriezen.

Wanneer je de avocado langer dan een paar dagen wilt bewaren kun je deze het beste invriezen. Snijd de avocado daarvoor in tweeën en haal de pit eruit. Vervolgens kun je het in een luchtdichte zak in de vriezer bewaren. Wanneer je de avocado wilt gebruiken kun je deze ontdooien. Haal de avocado uit de vriezer en leg deze op een keukenpapiertje. Zo neemt deze direct het vocht op. Je kan deze ook in een vergiet leggen waar het vocht doorheen lekt. Zo heb je de perfecte avocado die net zo lekker i als wanneer die vers is.