Dit is de eerste stap om succesvol af te vallen!

Voeding is voor het bereiken van een goed figuur belangrijker dan beweging. Wanneer je voedingspatroon niet op orde is, zul je nooit je doel van afvallen bereiken. De sleutel is natuurlijk om minder calorieën binnen te krijgen dan je dagelijks verbruikt. Dat klinkt erg simpel en eigenlijk is dat het ook. In dit artikel lees je hoe je ervoor zorgt dat je niet te veel eet.

Weet hoeveel je mag eten
Natuurlijk is 1 van de eerste stappen als je wilt afvallen bekijken hoeveel je eigenlijk mag eten. Je kunt berekenen hoeveel calorieën je dagelijks nodig hebt. Dit is mede afhankelijk van hoeveel je beweegt, hoe zwaar je bent en hoe lang je bent.

Wanneer je weet hoeveel je mag eten, dan moet je er natuurlijk voor zorgen dat je niet te veel eet. Dit kan behoorlijk lastig zijn. Dit is zowel moeilijk wanneer je een druk sociaal leven hebt, als wanneer je juist vaak alleen thuis bent. Een druk sociaal leven gaat vaak samen met gezellig eten en ook door alleen zijn kan je vaak uit verveling gaan eten.

Wat je dus het beste kunt doen is zo min mogelijk ongezond eten in huis hebben en een goede voorraad groente, fruit en andere gezonde producten. Een eetdagboek bijhouden kan een hele goede stok achter de deur zijn. Helaas is het wel zo dat dit vaak lastig bij te houden is. Onderzoek heeft uitgewezen dat we geneigd zijn om te onderschatten hoeveel we eten. En het is natuurlijk lastig om alles precies af te wegen.

Een andere manier om precies te weten hoeveel calorieën je verbruikt is met behulp van een sporthorloge. Deze houdt aan de hand van je hartslag precies bij hoeveel calorieën je op een dag verbruikt. Hoe hoger je hartslag, hoe meer calorieën je verbruikt. Dit is een nauwkeurige methode. Wanneer je er bewust bent hoeveel calorieën je kan eten is dit een belangrijke eerste stap voor het bereiken van je doel om gezond af te vallen. Eet dagelijks 300 calorieën minder dan je daadwerkelijk verbruikt en je zult zonder hongergevoel afvallen en dit resultaat ook gemakkelijk kunnen behouden.