10.000 stappen per dag? Haal het makkelijk met deze tips

Het wordt aangeraden om dagelijks minimaal 10.000 stappen per dag te zetten. De populariteit van stappentellers is ongekend. Ook een smartphone houdt je stappen bij. Zo krijg je dus een goed inzicht in hoeveel stappen je daadwerkelijk zet. Soms kan het lastig zijn om 10.000 stappen te halen. Maar met wat gemakkelijke aanpassingen in je leven haal je makkelijk 10.000 stappen.

Tips voor tijdens het werk
Het belangrijkste is om er een gewoonte van te maken. Iets dat je dagelijks doet draagt bij aan je dagelijkse stappen. Wanneer je dagelijks naar je werk gaat, kun je ervoor zorgen dat je hier dagelijks al wat stappen kunt zetten. Bijvoorbeeld door een halte eerder uit te stappen wanneer je met het openbaar vervoer reist. Of parkeer de auto iets verder weg wanneer je met de auto naar je werk reist.

Ook kun je in de pauze een rondje wandelen. Wanneer je een collega wilt spreken kun je in plaats van mailen of bellen natuurlijk ook even langs lopen. Neem uiteraard de trap.

Nog meer tips
Wanneer je niet aan het werk bent, moet je er natuurlijk ook voor zorgen dat je voldoende beweegt. Dat doe je onder andere door veel leuke dingen te doen. Ga dagjes weg, naar de dierentuin of naar attractieparken. Bezoek verschillende steden. Zo zul je ongemerkt veel stappen zetten. Maak er verder een gewoonte van om dagelijks even te wandelen. Daarnaast kun je ook de (kleine) boodschappen het beste lopend doen. En uitgaan en dansen is ook erg goed voor het behalen van je stappen. Met een nachtje goed dansen zit je vaak al op het dubbele aantal stappen.

En natuurlijk draagt ook sporten bij aan voldoende stappen. Tijdens het sporten zet je automatisch meer stappen.