Limoen, veelzijdig en gezond!

LimoenenLimoenen zijn erg veelzijdig. Je kunt het verwerken in salades, dinergerechten maar ook leuke andere dingen mee doen zoals het maken van limoenwater. Limoenen zijn, net als citroenen, citrusvruchten. Omdat limoen minder zuur is dan citroen kun je limoen makkelijker verwerken in gerechten. Ook de schil van de limoen geeft eten smaak dus gebruik deze zeker ook.

Rijk aan vitamine C
Vitamine C is ontzettend belangrijk voor de gezondheid van de mens. En limoen is erg rijk aan vitamine C. Met 100 gram limoen krijg je bijna de volledige hoeveelheid dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitamine C binnen. Vitamine C is goed voor je lichaam. De gezondheidseffecten zijn vooral het krijgen van meer energie, ondersteuning van het geheugen, preventie van kanker en een sterke verbetering van het immuunsysteem.

Anti-kanker
Limoen heeft een sterke anti-kanker werking. Dat komt doordat limoen de antioxidant limonine bevat. Hierdoor worden kankercellen in een zeer vroeg stadium gestopt. Eenzelfde soort stoffen vind je in bijvoorbeeld groene thee. Limonine is extra goed omdat het 24 uur lang in je bloed blijft zitten.

Pas wel op met je gebit
Grote hoeveelheden citrusvruchten kunnen gaten in je gebit veroorzaken, dit komt natuurlijk doordat het heel erg zuur is. Zorg ervoor dat je de sap niet over je tanden laat gaan. Of verdun het door het te verwerken in gerechten of water.