Wat maakt appels zo gezond?

Appels‘An apple a day keeps the docter away’ is een veel gehoorde uitdrukking waaruit je al kunt opmaken dat appels erg gezond zijn. De meeste vitaminen en mineralen van de appel zijn te vinden in de schil van de appel. Het is dus zeker aan te raden om een appel met schil te eten. Was de appel wel eerst, in verband met gebruikte bestrijdingsmiddelen. Appels zijn erg gezond. Maar wat maakt appels gezond?

Rijk aan vezels
Een appel bevat gemiddeld genomen vijf gram vezels. Vezels zijn erg belangrijk voor je gezondheid. Vezels zijn belangrijk voor een goede stoelgang en geven een vol gevoel. Tijdens een dieet is het dus een absolute aanrader om appels te eten. Wanneer je voldoende vezels eet heb je namelijk veel minder behoefte om ongezond te eten en te snoepen.

Appels zijn goed voor je tanden
Een bepaald sap in appels die het merendeel van de bacteriën in je mond kan doden. Daardoor zullen je tanden minder snel bederven.

Goed voor je hersenen
Quercetine is een stof in appels die zeer goed beschermd tegen ziekten zoals alzheimer. Het geheugen is belangrijk en dat wil je beschermen, ook op latere leeftijd. En laat appels daar je nu net heel erg goed bij helpen.

Verbetering van je weerstand
Appels bevatten veel antioxidanten. Met name vitamine C is erg belangrijk voor je immuunsysteem. Vitamine C verbetert je weerstand en zorg ervoor dat je minder snel ziek wordt.

Vermindert risico op hart- en vaatziekten
Pectine is een vezel die met name is te vinden in rode appels. Pectine verlaagd het slechte cholesterol sterk. Je loopt zo minder kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.