3 redenen waarom je niet afvalt

Tegenwoordig is gezond leven heel belangrijk. We doen ons best om te bewegen en om zo gezond mogelijk te eten. Toch wil het soms niet lukken om af te vallen terwijl je wel gezond eet! In dit artikel lees je vijf redenen waarom het afvallen minder snel gaat dan je zou willen. Want het is heel goed mogelijk dat je gezond eet, maar dat het afvallen toch niet lukt.

1. Te veel calorierijke voeding
Er is veel voeding dat heel gezond is maar tegelijkertijd wel veel calorieën bevat. Het beste voorbeeld daarvan zijn noten. Noten zijn nu eenmaal ontzettend calorierijk en omdat je er al snel te veel van eet kun je dus gemakkelijk te veel energie binnen krijgen waardoor je niet af vult vallen. Ben je op een punt gekomen dat je niet meer afvalt terwijl je wel het idee hebt dat dat zou moeten? Weeg dan al je eten nauwkeurig af. Je eet vaak al meer noten dan je denkt en dat kan zomaar oplopen tot meer dan 300 calorieën die je ongemerkt extra binnen krijgt.

2. Te veel calorieën
Dit ligt natuurlijk voor de hand. Maar het kan zijn dat je bij het begin van je dieet aan de hand van jouw lichaam en leven hebt vast gesteld hoeveel calorieën je kan eten. Dat ging een tijd goed en je bent aanzienlijk afgevallen. Doordat je kilo’s kwijt bent, daalt ook de energiebehoefte van je lichaam. Wanneer je even veel eet als toen je het dieet begon, zul je logischerwijs niet meer afvallen. Je lichaam heeft immers minder energie nodig.

3. Je komt aan in spiermassa
Spieren zijn zwaarder dan vet. Dat betekent dat 1 kilo spieren minder ruimte inneemt, dan 1 kilo vet. Wanneer je naast een gezond dieet ook bewust aan het sporten bent en daarbij ook gericht bent op krachttraining, kan het zijn dat je qua gewicht niet meer afvalt.