Walnoten zijn super gezond

Eigenlijk zijn alle noten gezond. Maar walnoten zijn misschien wel de meest gezonde noten die er zijn. Hoe toevallig is het dat walnoten eruit zien als hersenen? Heel toevallig natuurlijk. Maar walnoten zijn ontzettend goed voor je hersenen. En ze hebben nog veel meer andere gezondheidsvoordelen.

Walnoten zijn erg calorierijk. Per 100 gram bevatten ze zo’n 650 calorieën. Verder bevatten ze 65 gram vet, 15 gram eiwitten en 14 gram koolhydraten, waarvan 7 gram vezels. Wat opvalt is meteen het zeer hoge vetgehalte. We weten echter dat we niet meer bang hoeven te zijn voor vet, ook niet tijdens een dieet. Gezonde vetten zijn onmisbaar en geven je een verzadigd gevoel. Walnoten bevatten met name de gezonde vetten.

Antioxidanten
Van alle noten bevatten walnoten de meeste antioxidanten. Antioxidanten beschermen tegen veel ziekten, gezondheidsproblemen en vrije radicalen. Vitamine E is een voorbeeld van een antioxidant die in de walnoot is te vinden. Deze specifieke vitamine gaat ook ouderdom tegen en zorgt voor een mooie huid.

Gezonde vetten
Walnoten zijn zeer rijk aan gezonde onverzadigde vetten. Het is vooral een goede bron van omega-3 vetten. Deze vetten zijn ontzettend belangrijk voor de gezondheid van je hersenen. Daarnaast zijn omega-3 vetten ook belangrijk in de strijd tegen hart- en vaatziekten.

Walnoten geven energie
Walnoten geven niet alleen energie in de zin van calorieën, maar door de aanwezigheid van vitamine B6, zijn walnoten echt goed tegen een futloos gevoel. Dit komt doordat deze vitamine de aanmaak van rode bloedcellen stimuleert. Deze cellen vervoeren het zuurstof vanuit je longen naar je hele lichaam. En daar krijg je natuurlijk energie van!

Walnoten passen goed in een dieet
Omdat walnoten veel vet, vezels en eiwitten bevatten, passen ze erg goed in een dieet. Ze geven een lang verzadigd gevoel waardoor je geen behoefte hebt aan snelle suikers.

Magnesium
Magnesium is heel belangrijk voor onze gezondheid. Walnoten zijn een goede bron van magnesium. Het zorgt onder meer voor gezonde spieren, minder stress en een beter geheugen!