Dit is waarom elk dieet werkt

De diëten vliegen je om de oren. Gelukkig is er goed nieuws! Het maakt niet uit welk dieet je doet, ze werken namelijk allemaal. Uiteindelijk gaat het er namelijk om dat je minder eet. Zolang je maar minder calorieën eet dan je lichaam verbruikt, zul je per saldo afvallen. Elk dieet werkt! Ook het pepernotendieet, of het kaasdieet, of het chipsdieet. Zo was er ooit eens iemand die een maand lang op voeding van McDonald’s heeft geleefd maar zich daarbij wel aan een beperkt aantal calorieën per dag heeft gehouden. En inderdaad, de persoon viel af. Maar natuurlijk is er wel verschil tussen diëten.

De persoon die een maand lang leefde op fastfood, was zeker afgevallen, maar de bloedwaardes en het vet rondom de organen was niet in positieve zin veranderd. Dus een dieet met ongezond voeding is natuurlijk niet aan te geven. Maar als je puur gericht bent op het verliezen van gewicht, dan maakt het helemaal niet uit wat je eet, als je maar minder eet dan je verbruikt. Maar natuurlijk wil (bijna) iedereen zich ook fitter, gezonder en mooier voelen. En als je dat wilt bereiken, is het juist van groot belang wat je eet.

Zorg ervoor dat je en minder calorieën eet dan je verbruikt en je zult op termijn gegarandeerd afvallen. Hoeveel calorieën je dagelijks verbruikt kun je berekenen. Je kunt bijvoorbeeld ook een sporthorloge kopen zoals een fitbit die dit allemaal bij kan houden zodat je een goede schatting kan maken van hoeveel calorieën je nodig hebt.

Welk dieet het beste werkt weet je alleen door het te proberen. Probeer dus een maand lang een eiwitrijk dieet, probeer daarna een maand lang een vastendieet te volgen en daarna een maand het Paleodieet. Hoogstwaarschijnlijk heb je dan allang je streefgewicht bereikt en weet je ook met welk dieet je je het beste voelt. Sommige mensen voelen zich erg goed bij een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet terwijl andere mensen juist koolhydraten nodig hebben om zich goed te voelen. Het is een kwestie van proberen.