Krijg een platte buik met deze oefeningen!

De platte buik is een must bij lekker weer. Veel mensen hebben last van een slappe buik, een opgewollen buik, een uitpuilend buikje of  de welbekende lovehandles. Gelukkig kunt u hier zelf veel aan doen met een snel en zichtbaar resultaat! Een platte buik krijgt u zowel door aanpassing van voeding als van de juiste oefeningen.

Het is allereerst belangrijk om niet te veel te eten. Voor de buik is het beter om meerdere malen kleinere maaltijden te nuttigen. Overeten, het nuttigen van hele grote porties in kortere tijd zorgt voor een dikke buik. Een opgezwollen buik en een opgeblazen gevoel zijn het gevolg van slechte voeding en dus helaas niet te behelpen met bepaalde oefeningen.

Hoepelen
Met hoepelen verbrand men ontzettend veel calorieën. Maar liefst 600 per uur! Dat is uiteraard ideaal als je af wilt vallen. Bovendien worden ook de buik- en beenspieren goed getraind. Dit komt door de lichte buiging van de benen tijdens het hoepelen en de beweging die je moet maken om de hoepel draaiende te houden. Wanneer u dagelijks hoepelt, zal het niet lang duren voordat u een prachtige wespentaille heeft ontwikkeld. De buik wordt aanzienlijk platter. Lees hier meer over hoepelen.

Krachtoefeningen
Van alle oefeningen is het inhouden van de buik wel het makkelijkst. Deze oefening is overal en gedurende elke bezigheid te doen. Tijdens het koken, tijdens het wandelen, op het werkt achter het bureau of tijdens het kijken naar een film. Er is geen enkel excuus om niet zo vaak mogelijk de buik in te houden. Ook de bekende sit-ups zijn een goede oefening. Naast de rechte sit-ups vooral niet de schuine vergeten! Die is ook effectief op de lovehandles.

Luchtfietsen is een goede oefening voor zowel de buikspieren als de beenspieren. Deze kan op vele manieren worden uitgevoerd maar het simpelste is om toch gewoon een fietsbeweging met de benen in de lucht te maken. Ook een schaarbeweging is voor zowel buik- als beenspieren effectief. De benen om en om strekken. Wanneer de linkerbeen gestrekt is, is de rechterbeen bij de borst en andersom. Naast deze oefeningen zijn er talloze andere oefeningen te bedenken die de buikspieren goed doen! Alle oefeningen waarbij te bemerken is dat de buikspieren zich aanspannen is in principe goed. Let wel op rug- en nekklachten. De oefeningen moeten goed worden uitgevoerd om deze te voorkomen.

Een voordeel van al deze krachtoefeningen is bovendien dat u meer spiermassa krijgt. Spiermassa verbrand meer calorieën dan vet waardoor de ruststofwisseling toe neemt en men dus sneller afvalt.

Afwisseling
Het afwisselen van de oefeningen is altijd goed. Het is verstandig niet dagelijks dezelfde oefeningen te doen zodat de spieren tussentijds kunnen herstellen. Dit geldt overigens niet voor hoepelen. Dat kan rustig elke dag!