Deeltijdvasten in combinatie met cardio is de manier om af te vallen!

Uit een onderzoek met vier verschillende groepen proefpersonen blijkt dat de combinatie van deeltijdvasten, waarbij 1 dag 1 maaltijd wordt gegeten en de andere dag normaal, en cardiotraining het beste werkt bij het verliezen van gewicht. Deze combinatie zorgt voor zes keer meer gewichtsverlies in vergelijking met alleen bewegen en tot het dubbele gewichtsverlies in vergelijking met alleen deeltijdvasten.

Het onderzoek
Voor het onderzoek werden de proefpersonen over vier verschillende groepen verdeeld en twaalf weken lang gevolgd. De vier groepen hadden een ander eet- en beweegpatroon.

1. Control
Controlegroep: veranderde niets.

2. ADF
Deeltijdvasten, ofwel intermittent vasten: de groep at om de dag slechts 1 maaltijd van 450 calorieën die voor 22-26% uit eiwit bestond. De andere dag aten zij normaal.

3. Exercise
De groep deed drie keer per week cardiotraining. Aan het begin van de twaalf weken bewogen de personen 25 min op 60 procent van hun maximale hartslag. In week 12 hadden ze dat opgevoerd tot 40 min bewegen op 75 procent van hun maximale hartslag.

4. Combination
Deze groep deed een combinatie van het deeltijdvasten en de cardiotraining. De trainingen werden gedaan op de dag dat er maar 1 maaltijd per dag werd gegeten.

Resultaten:
Gekeken werd naar het effect op de gezondheid van het bloed (cholesterollevels), het gewicht, de bmi, de samenstelling van het lichaam en de tailleomvang.

Het gewichtsverlies bij de combinatie van deeltijdvasten en cardiotraining was twee keer zo groot als bij alleen deeltijdvasten. In vergelijking met alleen cardiotraining leidde de combinatie van deeltijdvasten en cardiotraining zelfs tot zes keer meer gewichtsverlies. Ook de taille en de vetmassa namen in de groep die deeltijdvasten combineerde met beweging meer af dan in de andere groepen. Daarnaast was dit de enige groep waarbij de vetvrije massa niet verminderde. Het dieet van deeltijdvasten in combinatie met sport had zowel op het gewichtsverlies en op de algehele gezondheid het beste effect.