Wat is het beste dieet?

Misschien heb je al heel veel verschillende diëten geprobeerd. Sommigen werkten, anderen niet. Maar hoe komt het dat het ene dieet wel werkt en het andere dieet niet? De waarheid is dat eigenlijk elk dieet werkt. Als de balans van de energie die je lichaam verbruikt en de energie die je binnen krijgt maar goed is. Met andere woorden: wanneer je meer calorieën verbruikt dan je binnen krijgt, zul je afvallen. De vraag welk dieet het beste werkt is dan ook heel persoonlijk. De één vindt het gemakkelijk om koolhydraatarm te eten, de ander zal het appeldieet een uitkomst vinden. Wat het beste dieet is voor jou zul je zelf uit moeten zoeken. Simpelweg door ze te proberen. Maar de beste tip is om het aantal calorieën dat je binnen krijgt bij te houden.

Er bestaat dus niet zoiets als het beste dieet. Voor iedereen zal een ander dieet het beste werken. Het beste dieet is een dieet dat je levenslang vol kan houden. Zo houd je voor altijd je slanke lichaam vast. En voor de één zal dat een koolhydraatarm dieet zijn. Voor de ander juist een dieet met veel koolhydraten. Wel kan gezegd worden dat een dieet waar je geen honger hebt over het algemeen het beste werkt. Want honger zorgt er vaak voor dat je grijpt naar ongezonde voeding. En honger is nu eenmaal moeilijk te weerstaan. Zorg er dus voor dat je een dieet volgt waarbij je veel producten ook wel mag eten. Bijvoorbeeld een dieet vol eiwitrijke voeding.

Zelfs een dieet van chips zal je doen afvallen als je het dagelijks bij maar 200 gram chips houdt. Je eet dan namelijk minder calorieën dan je verbruikt. Maar natuurlijk is dat geen gezond dieet. Je kunt veel beter afvallen met een dieet met voldoende groente en fruit. Dan zorg je er namelijk ook voor dat je lichaam ook echt gezond is. Je zult dan ook minder last hebben van bijvoorbeeld cellulite. En als je je gezonder voelt, dan zul je dat ook uitstralen waardoor je er daadwerkelijk mooier uit ziet.