Gezonde tussendoortjes

We kunnen nu een artikel publiceren vol met gezonde tips, of zeggen dat er maar een boterham gesmeerd moet worden bij trek maar soms heb je gewoon zin in zoetigheid, zin om te snoepen. En dat mag, als het maar niet dagelijks is. Als u zo gezond mogelijk wilt snoepen kunt u in dit artikel tips lezen over welke snacks je het beste kunt kiezen. Er zijn genoeg gezonde snacks die vaak ook nog bevorderlijk voor de gezondheid zijn.

Groente en fruit
Fruit is uiteraard een uitstekende keuze als snack. Heerlijk zoet en altijd beschikbaar. Denk aan de banaan, appel of mandarijn, verschillende fruitsoorten die gemakkelijk op elk moment kunnen worden gegeten. Naast fruit is ook groente een goede keuze om te snacken. Tomaat, paprika, komkommer en wortel zijn de ideale vervanging van kaas of chips wanneer u de overtollige kilo’s probeert te verliezen. Maar we hebben ook weleens trek in iets anders dan groente en fruit.

Te gezond?
Naast groente en fruit is ook pure chocolade een goede keuze wanneer je lekkere trek hebt. Daar waar andere varianten vol zitten met suiker is pure chocolade juist bevorderlijk voor de gezondheid. Eerder al wezen wij op de voordelen van gedroogd fruit en noten. Uiteraard moet hierbij wel maat worden gehouden. Niemand wordt slank van een overdaad aan noten, maar een handje noten per dag doet de gezondheid alleen maar goed.

Magere yoghurt of Griekse yoghurt zonder vet zijn gezonde, eiwitrijke en lekkere tussendoortjes. Ook een gekookte gezonde ei wordt door veel mensen tijdens het dieet als tussendoortje gegeten. De rijstwafel is gezond en lekker op elk moment van de dag. Wanneer u trek heeft in chips, kunt u beter kiezen voor popcorn. Popcorn is gemakkelijk zelf te maken en niet zo vet en zout als chips. Uiteraard is popcorn met een suikerlaag eroverheen niet gezond.

Langer verzadigd
Er zijn dus voldoende alternatieven voor de ongezonde tussendoortjes. Na verloop van tijd zult u niet meer verlangen naar koek of chips maar heeft u veel liever een handje nootjes of een schaaltje yoghurt. Niet alleen omdat u langzaam afkickt van suiker, maar ook omdat u zult merken dat u van de gezonde tussendoortjes langer verzadigd bent en zo gemakkelijker gewicht verliest!